Osteopatia

Naiset, raskaus, synnytys

 

"Emme voi hoitaa lasta, kuten aikuista, mutta voimme hoitaa aikuista, kuten lasta."

- Biodynaamisen osteopatian opettajat

 

Me naiset kannamme kehossamme koko historiamme, joka sisältää erilaisia kehollisia kokemuksia ja tunnelukkoja, jotka tulevat jopa sukupolvien takaa. Kaikki nämä heijastuvat kehoomme erilaisina oireina ja jännitystiloina. Osteopaattisella hoidolla kehollisia jännitteitä avataan ja ohjataan lempeästi kohti vapaata toimintaa, jolloin kehostasi tulee elinvoimaisempi ja terveempi. 

Hoidon avulla hermostosi rauhoittuu ja tasapainottuu, hengityksesi virtaa vapaammin sekä ylimääräiset keholliset jännitteet purkautuvat, jolloin elinvoimasi pääse virtaamaan sinussa. Parhaimmillaan hoito voi johtaa syvään rentouden tunteeseen, jossa kehosi lataa uutta voimaa ja energiaa, ikäänkuin ohjelmoituen uudelleen. Kehosi parantavat voimat aktivoituvat ja se hoitaa lopulta itse itsensä. 

 

Ajanvaraus

 

Esimerkkejä, mihin osteopatiasta voi olla apua

 

Kun haluat vaalia terveyttä ja hyvinvointia

Kipu

Kehon ja mielen jännittyneisyys

Tunnelukot

Traumat

Virheasennot

Stressi, unettomuus, väsymys

Päänsärky, migreeni, huimaus

Hengitysoireet

Ruoansulatusvaivat

Puutuminen/ hermokipu

Tapaturma/ leikkaus

Turvotus

Kuukautisvaiva

Myös oireettomana

 

 

Osteopatia

 

Raskausajan osteopatia ja Synnytyksestä palautuminen

 

Raskausaikana ja synnytyksen jälkeen on hyvä käydä osteopaatin vastaanotolla tasapainottamassa kehoa, koska äidin keho altistuu monenlaiselle kuormitukselle. Äidin kehoa voidaan valmistaa synnytykseen sekä auttaa palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä.

Osteopatian avulla voidaan lievittää raskausajan vaivoja ja kiputiloja. Minimoimalla odottavan äidin kehon jännitys- ja epätasapinotilat, varmistetaan pienokaiselle paras mahdollinen kehitysympäristö sekä voidaan helpottaa odottavan äidin olotilaa ja ennaltaehkäistä kiputilojen syntymistä. 

Rento, hyvin toimiva keho, erityisesti tasapainoinen lantio ja lonkankoukistaja, sekä virtaava hengitys ja rauhallinen hermosto helpottavat raskauteen liittyviä tuntemuksia sekä synnytystä. Esimerkiksi lantion alueen jumit ja epätasapaino voivat aiheuttaa kipuja ja vaikeuttaa synnytystä.

 

Esimerkkejä, mihin osteopatiasta voi olla apua

 

Synnytykseen valmistautuminen:

Lantion virheasennot

Vauvan asento kohdussa

Liitoskivut

Iskiasvaivat

Turvotus

selkäkipu

 hengitysvaikeudet

Synnytyksen käynnistäminen

 

Raskausajan Osteopatia

 

 

Synnytyksen jälkeen usein äidin huomio keskittyy vauvan hyvinvointiin. Kannustan kaikkia äitejä pitämään huolta myös itsestään.  Vanhemmat toimivat aina vauvan peilinä (hermosto reagoi hoivaavan vanhemman hermostoon), joten hyvinvoiva äiti on koko perheen hyvinvoinnin edellytys.

Kehon mekaanisten jännitysten ja epätasapainotilojen hoitamisen lisäksi osteopatian avulla tasapainotetaan hermostoa, jolloin kehon stressitilaa saadaan laskemaan ja mielihyvähormonit virtaamaan. Kun keho ja mieli rentoutuvat, virtaa maito paremmin, vauva saa äidistä rauhallisemman peilin ja äiti jaksaa paremmin vauva-arjessa.

 

Synnytyksestä palautuminen:

Kiputilat

Lantion tasapainotus

Lantionpohjan toiminta

Maidontulon stimulointi

Niskahartiavaivat

Rentoutuminen

Hermoston tasapainottaminen

 

 

Vataanotolleni on tervetullut jokainen, joka haluaa hoitaa terveyttään ja voida paremmin!

heartSydämellä ja ammattitaidolla:

 

Varaa aika

 

Asiakaspalautteet:

 

"NaisFiilis on paikka, jonne astuessa heti aistii rauhaa! Toimitilan ihana tuoksu, rentouttava ilmapiiri ja Sarin lämmin läsnäolo ovat ainutlaatuisia. Kävin raskausajan osteopatiassa ja sain avun liitoskipuihin jo ensimmäisestä käynnistä. Sari Juva on kuunteleva, ammattitaitoinen, intuitiivinen ja osaava osteopaatti. Suosittelen omasta puolestani kaikille raskaanaoleville käyntiä NaisFiiliksessä Kivenlahdessa!"

 

”Menin Sarin luo raskauden loppuvaiheilla hakemaan apua liitoskipuihin. Jo ensimmäisen hoido jälkeen nivuset ja alaselkä tuntuivat paljon paremmilta. Tuntui aika uskomattomalta, kun kävelin kivuttomana autolle hoidon jäljiltä. Sovittiin että menen viikon päästä uudestaan. Seuraavan viikon käynnin jälkeen kivut hellittivät taas, vaikka olivat kuluneen viikon aikana taas palanneet. Kolmannen käynnin jälkeen keho tuntui jo kokonaisvaltaisesti rennommalta ja sitä kautta liikkuminen oli helpompaa, vaikka liitoskivut eivät kokonaan poistuneet. Ennen synnytystä ehdin käydä Sarin luona 4 kertaa. Olen vakuuttunut, että hoidoilla oli suuri vaikutus mahtavaan synnytyskokemukseen. Viimeisellä käynnillä ennen synnytystä kävimme myös yhdessä läpi hengitystekniikoita, jotka todella auttoivat minua synnytyskivun hallinnassa. Synnytykseni eteni todella nopeasti enkä ehtinyt saada juuri mitään kivunlievitystä. Olen varma etten olisi selvinnyt hurjasta kokemuksesta niin hyvin ilman Sarin ammattitaitoista ja empaattista opastusta kehon toiminnasta. Myönteisten kokemusten jälkeen, oli itsestäänselvää, että toisin myös vauvan Sarin luo hoidettavaksi. Syöksysynnytyksen jäljiltä vauva oli kauttaaltaan jumissa ja kärsi refluksioireista. Vauvakin sai helpotusta refluksioireisiin jo muutaman hoitokerran jälkeen ja alkoi kymmenen viikkoisena viihtyä myös selällään ilman kipuitkukohtauksia. Itse olen myös jatkanyt käyntiä Sarin luona synnytkseni jälkeen. ”

Powered by Aava 3